Share:

Transporter & Transportsystem

 

Att minska fraktkostnaderna, som fortsätter att vara den största posten inom logistikkostnaden, visar sig oftast direkt på den nedersta raden eftersom kostnaderna är externa och variabla. Dessa kostnader och transporternas servicenivåer påverkas av en rad variabler, från regeländringar till bränslepriser. Dessa kostnader är vanligtvis dåligt kända och endast minimalt granskade och reviderade, och mer än bara pengar står på spel. Kundservice och företagets rykte, som exempel, påverkas båda i hög grad av möjligheten att få ut varorna till marknaden på ett tillförlitlig sätt i rätt tid.

Establish transportkonsulter designar och optimerar transportsystemet så att du levererar rätt service till dina kunder till lägsta kostnad. För att få det mest effektiva systemet, börjar vi med kundernas krav och ser till att inköpsspecifikationerna för transporterna är anpassade, att maximal konsolidering utnyttjas och att de bästa transportsätten valts. Genom en systematisk metod levererar vi resultat från processförbättringar till valen av operatörer och prisförhandlingar. Vår unika erfarenhet av transportmarknaden ger dig en fördel när du serverar dina kunder.

Inom våra ”Transport Management”-tjänster vi erbjuder:

Transporter & Transportsystem: Verktyg & Metoder

Inom Transport Management använder vi toppmoderna verktyg och metoder. Nedan hittar du några av de viktigaste verktygen.

primelog - Your Logistics. Our Passion

Primelog

För köpare av logistiktjänster som har komplexa globala försörjningskedjor, är Primelog en högklassig logistik programvara (levereras som SaaS) som ger överlägsen kostnadskontroll, centraliserad synlighet och stödjer multi-leg/multi-mode logistikverksamhet.

Transporter & Transportsystem: Referenser

Establish har en lång meritlista inom transporthantering. Referensfallen nedan är bara några exempel på engagemang av Establish Supply Chain konsulter tillsammans med kunder inom transport management; Transporter & Transportsystem.För en fullständig lista över publicerade referens studier, klicka här (på engelska)

 

Transport Förhandlingar

En detaljerad beskrivning av ett typiskt transportupphandlingsprojekt för att sänka kostnaderna.

Transport Förhandlingar (på engelska) [pdf]


Transport management Reference

4st klient exempel på förbättringar av service mot kunderna samt lärdommar och riktlinjer från dessa.

Transport Management referens (på engelska) [pdf]


Supply Chain strategi – Hemelektronik

Ett kund exempel från ett hemelektronik företag för vilken Establish gemomfört en detaljerad benchmarking med konkurrenter för ett förändrat transportkoncept och en omkonfigurering av kundens distributionsnätverk.

Läs mer här (på engelska).


Supply Chain analys hemelektronik

Läs om hur Establish hjälpt en tillverkare av hemelektronik minska transportkostnaderna med benchmarking, förhandlingar och optimering av distributionsnätet

Läs mer här (på engelska).