Paketfraktsupphandlingar

Paketfraktsupphandlingar Establish förhandlar dina priser med paketspeditörer för att få de mest konkurrenskraftiga paketpriserna från leverantörerna. Kostnadsminskningarna är […]

Read More

Share:

Paketfraktsupphandlingar

Establish förhandlar dina priser med paketspeditörer för att få de mest konkurrenskraftiga paketpriserna från leverantörerna. Kostnadsminskningarna är i snitt 20 %, samtidigt som en stabil och konkurrenskraftig paketfrakt säkerställs till dina kunder.

Första steget är att undersöka kundens historik och/eller prognostiserade fraktvolymer samt nuvarande avtal. Med detta i åtanke, etablerar vårt team ett målintervall för rabatter och incitament per tjänst (frakttyp), baserade på vår kunds erfarenhet, omdöme och aktuella marknadsförhållanden.

s_supply_chain_3

Leveransobjekt

Leverabler är bland annat:

  • Analys av leveranshistorik för paketfrakter
  • Utvärdering och granskning av nuvarande paketfraktsavtal
  • Bestäm målintervall för rabatter och incitament per frakttjänst (-typ)
  • Förbereda och skicka Offertförfrågan (RFP) till paketfraktbolag
  • Granska och utvärdera RFP svar
  • Genomföra leverantörsförhandlingar
  • Analys av ekonomiska konsekvenser för föreslagna avtal
  • Stödja vid granskning, slutförande och implementering av nya paketavtal

Varför Establish?

Erfarenhet

Praktisk erfarenhet av paketfraktmarknaden.

Logistikkompetens

Erfarenheter och expertkunskaper inom logistik ser till att rätt specifikationer görs för att optimera hela försörjningskedjan och inte bara transportdelen.

Implementering

Establish kan hjälpa dig att implementera de nya avtalen på ett praktiskt och handfast sätt.

Med hjälp av ett s.k. logistiskt kontrolltorn, Primelog, kan du hantera din verksamhet för att säkerställa att de bästa avtalen tas tillvara och att du får hela uppföljningen.

Kom igång!

Om du vill ha mer information om hur Establish kan hjälpa ditt företag att förhandla konkurrenskraftiga pakettranportavtal med pakettjänsteleverantörer, skicka oss ett mail eller ring oss.

Transporter & Transportsystem: Verktyg & Metoder

Inom Transport Management använder vi toppmoderna verktyg och metoder. Nedan hittar du några av de viktigaste verktygen.

primelog - Your Logistics. Our Passion

Primelog

För köpare av logistiktjänster som har komplexa globala försörjningskedjor, är Primelog en högklassig logistik programvara (levereras som SaaS) som ger överlägsen kostnadskontroll, centraliserad synlighet och stödjer multi-leg/multi-mode logistikverksamhet.

Transporter & Transportsystem: Referenser

Establish har en lång meritlista inom transporthantering. Referensfallen nedan är bara några exempel på engagemang av Establish Supply Chain konsulter tillsammans med kunder inom transport management; Transporter & Transportsystem.För en fullständig lista över publicerade fallstudier, klicka här (på engelska)

 

Transport Förhandlingar

En detaljerad beskrivning av ett typiskt transportupphandlingsprojekt för att sänka kostnaderna.

Transport Förhandlingar (på engelska) [pdf]


Transport management Reference

4st klient exempel på förbättringar av service mot kunderna samt lärdommar och riktlinjer från dessa.

Transport Management referens (på engelska) [pdf]


Supply Chain strategi – Hemelektronik

Ett kund exempel från ett hemelektronik företag för vilken Establish gemomfört en detaljerad benchmarking med konkurrenter för ett förändrat transportkoncept och en omkonfigurering av kundens distributionsnätverk.

Läs mer här (på engelska).


Supply Chain analys hemelektronik

Läs om hur Establish hjälpt en tillverkare av hemelektronik minska transportkostnaderna med benchmarking, förhandlingar och optimering av distributionsnätet

Läs mer här (på engelska).