Sjöfraktsupphandlingar

Sjöfraktsupphandlingar Genom att bedöma, förbättra och förhandla sjöfrakter, kan vi minska era fraktkostnader och säkerställa stabil och konkurrenskraftig […]

Read More

Share:

Sjöfraktsupphandlingar

Genom att bedöma, förbättra och förhandla sjöfrakter, kan vi minska era fraktkostnader och säkerställa stabil och konkurrenskraftig internationell linjetrafik till dina kunder.

Establish kan hantera hela processen för upphandling av sjöfrakt, från datainsamling och analyser fram till ett framgångsrikt implementerande av det nya avtalet (-en). Vi hjälper dig med de delar där du behöver expertis och resurser, allt enligt era behov.

container_views

Leveransobjekt

På kort tid kan vi:

  • Bestämma målintervallet för priser mellan utskeppningspunkt och destinationer
  • Granska och utvärdera befintliga avtal och priser
  • Göra en bedömning av föreslagna priser och villkor som erhållits från rederier eller speditörer
  • Ge kommentarer och vägledning om villkor att införliva i framtida avtalsförhandlingar
  • Delta i eller leda förhandlingar
  • Utvärdera ekonomiska konsekvenser av föreslagna priser

Varför Establish?

Erfarenhet

Praktisk erfarenhet av den internationella fraktmarknaden genom att ha hjälpt hundratals företag samt genom vårt nätverk av experter i Nordamerika och Kina.

Logistikkompetens

Erfarenheten inom logistik säkerställer att rätt specifikationer görs för att optimera hela försörjningskedjan (Supply Chain) och inte bara transportdelen.

Implementering

Establish kan hjälpa dig att genomföra förändringarna genom att genomföra transportupphandlingar för de nya rutterna, utforma verksamheten för nya distributionscentraler och vid behov genomföra upphandling av 3PL -operatörer.

Med hjälp av ett s.k. logistiskt kontrolltorn, Primelog, kan du hantera din verksamhet för att säkerställa att de bästa avtalen tas tillvara, dessutom förenklas uppföljningen markant.

Kom igång!

För mer information om hur Establish kan hjälpa ditt företag att förhandla konkurrenskraftiga sjöfraktspriser med internationell frakttjänsteleverantörer, skicka oss ett mail eller ring oss.

Transporter & Transportsystem: Verktyg & Metoder

Inom Transport Management använder vi toppmoderna verktyg och metoder. Nedan hittar du några av de viktigaste verktygen.

primelog - Your Logistics. Our Passion

Primelog

För köpare av logistiktjänster som har komplexa globala försörjningskedjor, är Primelog en högklassig logistik programvara (levereras som SaaS) som ger överlägsen kostnadskontroll, centraliserad synlighet och stödjer multi-leg/multi-mode logistikverksamhet.

Transporter & Transportsystem: Referenser

Establish har en lång meritlista inom transporthantering. Referensfallen nedan är bara några exempel på engagemang av Establish Supply Chain konsulter tillsammans med kunder inom transport management; Transporter & Transportsystem.För en fullständig lista över publicerade fallstudier, klicka här (på engelska)

 

Transport Förhandlingar

En detaljerad beskrivning av ett typiskt transportupphandlingsprojekt för att sänka kostnaderna.

Transport Förhandlingar (på engelska) [pdf]


Transport management Reference

4st klient exempel på förbättringar av service mot kunderna samt lärdommar och riktlinjer från dessa.

Transport Management referens (på engelska) [pdf]


Supply Chain strategi – Hemelektronik

Ett kund exempel från ett hemelektronik företag för vilken Establish gemomfört en detaljerad benchmarking med konkurrenter för ett förändrat transportkoncept och en omkonfigurering av kundens distributionsnätverk.

Läs mer här (på engelska).


Supply Chain analys hemelektronik

Läs om hur Establish hjälpt en tillverkare av hemelektronik minska transportkostnaderna med benchmarking, förhandlingar och optimering av distributionsnätet

Läs mer här (på engelska).