Kompetens
Livsmedelsindustrin har väldigt specifika krav och prioriteringar. Hygien, temperaturkontroll, lagerrotation och säsongsvariationer är faktorer som är mycket viktiga vid samarbete med kunder inom livsmedelsindustrin.
Vid transportörsval och förhandling eller vid sökande av 3PL är det extra utmanande att hitta aktörer som kan transportera det aktuella livsmedlet samt når upp till kraven på temperaturkontroll. Särskilt svårt är detta under högsäsong. Detta innebär att vi måste känna till aktörerna väldigt bra och få dessa att prioritera just era intressen.
Lagerdesign och förbättringspotential skiljer sig i en processindustri jämfört med batch- och linjeproducerande företag. Vi ser ofta mer automatisering, transportband och kontinuerliga flöden även i hanteringen av färdiga varor. Andra förutsättningar är samtidigt väldigt lika och dessa erfarenheter kan användas även i processindustrin.
Designen av distributionsnätverket för livsmedelsföretag fokuserar ofta mer på transittider och en dedikerad transportflotta jämfört med andra typer av företag.
Läs mer om några verkliga erfarenheter från livsmedelsindustrin i våra fallstudier.
Exempel på uppdrag
Nätverksoptimering Efter Förvärv
Konsumtionsvaruföretag konsolideras efter förvärv.
Kunden har rätt – Resultat från en undersökning
Ett exempel på att det kan finnas värde i att tillfråga kunderna via en kundundersökning.
Kundens röst: Livsmedelsföretag
Fallstudie om förbättringar baserade på kundundersökningar.
Kunder
Tarrant Area Food Bank
World Finer Foods
Pinnacle Foods
Second Harvest
Birds Eye Foods
Blue Diamond Growers
Fleischmann's Yeast
Michael Foods
Sabra Dipping
Pepsico
Sogeval
Cumberland Packing
Sundia
OKQ8
Findus
Agrifoods